Actuele projecten ZZZullenwewelzien » 5eKwartier reist door Friesland

19 juni 20155eKwartier reist door Friesland

De Reis 2

Deze zomer doet 5eKwartier onderzoek naar de veranderingen in de melkveehouderij. Aanleiding vormt de afschaffing van het Europese melkquotum. Veel boeren gooien alle remmen los om zo veel mogelijk melk te produceren. Nieuwe megastallen verrijzen in het landschap.
De veranderende Europese regels roepen vragen op die ons allemaal aangaan. Wat willen we behouden en wat moet in beweging blijven? Zijn er grenzen aan groei?

In opdracht van Keunstwurk en Kulturele Haadstêd ontwikkelt 5eKwartier een documentair onderzoek.  Theatermakers werken mee op melkveebedrijven en verzamelen verhalen van drie generatie boeren. De verhalen vormen de basis van een nieuwe locatievoorstelling die we in 2016 spelen in Friesland en Noord-Holland. Deze zomer starten we al met een groot projectkoor van amateur zangers die een muzikale dialoog zal aangaan met de spelers. 

Dit project is onderdeel van De Reis, het community-art programma van Kulturele Haadstêd. Kunstenaars stellen onderwerpen aan de orde die in de Friese samenleving spelen, nu en in de toekomst. In interactie met de gemeenschap  geven ze een artistiek antwoord op een actuele maatschappelijke vraag. Meer info