Over Ons

5eKwartier
5eKwartier ontwikkelt culturele interventies die bijdragen aan de identiteit van gemeenschappen en die mensen verbinden met elkaar en hun omgeving. Gekoppeld aan ruimtelijke veranderingen regisseert ze tot de verbeelding sprekende projecten die zich hechten in het collectieve geheugen.

Met een multidisciplinair team ontwikkelt Titia Bouwmeester theatrale vormen om verhalen van bewoners te ontsluiten en te ensceneren in het veranderende landschap. Schaalvergroting en lokale/regionale identiteit zijn belangrijke thema’s in haar werk. 5eKwartier focust op stedelijke ontwikkelingen in Haarlem-Oost en ruimtelijke opgaven in Noord-Holland.

Door cocreatie en coproductie met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties verankert 5eKwartier haar werkwijze in lokale en regionale gemeenschappen. Haar projecten groeien organisch in voortdurende wisselwerking met betrokkenen en in directe relatie met de omgeving. 5eKwartier deelt haar kennis middels expertmeetings, workshops en publicaties.
5eKwartier werkt in opdracht van gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Tevens initieert ze projecten in coproductie met partners. Stichting 5eKwartier is een ideële organisatie zonder structurele subsidiepartner. Sinds haar oprichting in 2004, is ze gevestigd in Haarlem.

Organisatie
Het vaste team wordt gevormd door Titia Bouwmeester (artistieke leiding), Ilse van Dijk (zakelijke leiding) en Ted van Leeuwen (componist/muzikant). Per project wordt het team uitgebreid met theatermakers, componisten, kunstenaars, technici en communicatie experts op freelance basis.

Het bestuur wordt gevormd door Ruud Voigt (gepensioneerd organisatie-adviseur), Lucie Huiskens (projectleider Kunstenaars Innovatie Strategie bij Cultuur en Ondernemen) en Bert Kienhuis (administrateur, zakelijk/financieel medewerker in de culturele sector).